Sunday, December 20, 2015

The designer Bible - Part 33. - Giambattista Valli
Giambattista Valli francia tervező, 1966-ban született Olaszországban. Rómában nevelkedett konzervatív családi körülmények között. Vatikán iskolába kezdett járni, majd 1980-ban a School Of Art diákja lett.Gyermekkorában a fekete-fehér tévéműsorok kapcsán azzal szórakoztatta magát, hogy már ötévesen műsorvezetőket rajzolgatott, színeket adva ruháiknak. A School Of Art tanulójaként már Yves Saint Laurent rajzait másolta, és lassanként belelátott a divat világába. 1986-ban European Design Institute képzőművészeti iskolában, majd 1987-ben a Saint Martin School of Art illusztrációs szakán folytatta tanulmányait.
“A legnehezebb a divatban nem a logóról, hanem a sziluett alapján felismerhetővé válni.” – Giambattista Valli
sourceElső munkáját Cecilia Fanfani mellett kapta - római couture bemutatókat tervezett. Nem sokkal ezután tervezhetett Roberto Capucci szárnyai alatt, aki jó mesterének bizonyult. Fendinél a Fendissime irányvonal főtervezőjeként, majd Krizia ready-to-wear főtervezőjeként dolgozott, amíg Emanuel Ungarohoz nem csatlakozott. 1997-ben művészeti igazgatónak nevezték ki, a ready-to-wear részlegen. 2001-ben már kreatív igazgató volt, és az Ungaro Fever, valamint a kiegészítők vonalát is ő irányította.2003. márciusában Párizsban mutatta be diszkóláz inspirálta kreációit. Műselyem legging fölött viselt miniszoknyái, szűk, egyenes vonalú, úgynevezett cigaretta nadrágjai, és nagy terjedelemben használt szőrme díszítései az Ungar ház tetszését nem nyerték el. 2004-ben már nem kívánták munkatársaik között tudni, így 2005-ben elindította saját neve alatt futó divatházát. Jó döntés volt. Első kollekciója -  buborékszonyáival - az YSL tervezőjének, Stefano Pilatinak a munkásságára emlékeztetett.
2005/06
source


A/W 2013
source

Houte couture S/S 2014


A divattervező Giambattista Valli időtlen és főleg matt rúzskollekciója könnyed eleganciával ünnepli a nőket.
Giambattista Valli -MAC 2015 source

S/S 2015
source
S/S 2016
source

Még Ungarobeli munkássága alatt több híres barátot is szerzett magának, akik saját divatháza alapításakor is hűségesek maradtak hozzá, mint pl. Mischa Barton vagy Victoria Beckham.

No comments:

Post a Comment