Sunday, December 20, 2015

The designer Bible - Part 30. - Fendi





1925-ben, Eduardo Fendi , Adele Fendi nyitotta meg első bolt,  kiváló minőségű kézzel varrott termékeket kínáltak vendégeiknek.


Adele Frendi& Eduardo Frendi
source
source


1932-ben a pár megnyitotta az első szőrme szalonját.

Mivel magas minőségű, elegáns stílust teremtettek készítettek a Frendi bunda lett a viszonyítási alap a divat világában.


FENDI Fall 2015
source

 Később lányaik vitték tovább a márkát Paula Frenti volt a felelős a bundákért , Anna Ferndi a termelésért és az újdonságért, Alda Frendi volt a kereskedelmi igazgató, Carla Frendi szabályozta a fejlesztési stratégiát a divatházban és Franca Frendi szakosodott a PR-ra.
A szakmai közönség hárította az elismerést, a lányok így felkérték a híres divattervezőt Karl Lagenfeld-et, hogy segítsen nekik fellendíteni a divatházat. Ez lett a történelmi stratégia váltás Karl-nak köszönhetően, fokozatosan elismert lett világszerte a Frendi Ház. Karl megváltoztatta a koncepciót és a fő hangsúly a szőrme illetve a bőr termékekre fektette. Dúsította a szín spalettát és karcsúsíttatta a vonalakat. Karl kifejlesztet egy nőiesebb Pret-a-Porte gyűjteményt.
Öt Fendi lány és Karl Lagenfeld
source

 1985-ben kezdték a napszemüveg , farmer és sál gyártását, sőt parfüm vonalat indítottak zászlóshajó a jelzése.



Fendi sunglasses 2015
source
 
A bútor piacra is betörtek Fendi Casa márkával.
Fendi casa 2015 collection
cource




A divatház folyamatosan bővül, több mint 100 márka-név fut alatta. 2008 elején nyitottak New Yorkban az Ötödik Sugárúton üzletet.
Fendi Resort 2016
source


No comments:

Post a Comment