Sunday, December 20, 2015

The designer Bible - Part 32. - Gareth Pugh

A brit Gareth Pugh 1981-ben született és jelmeztervező akart lenni, ami sikerült. 14 évesen kezdett el a ruhatervezéssel foglalkozni - kosztümöket készített az English National Youth Theatre számára. Később folytatta ezt a szakmát, és 2003-ban végzett az egyetemen, mint divattervező.



Már első jelentősebb kollekcióival felkeltette a Dazed & Confused magazin főszerkesztőjének a figyelmét, így Pugh hamarosan címlapra került jellegzetes kreációival.

Az első igazán figyelemreméltó divatbemutatója a londoni Kashpoint klubban a Kashpoint's Alternative Fashion Week keretein belül került megrendezésre. Innentől kezdve már biztosan haladt a hírnév felé, ódákat zengtek tehetségéről, frissességéről, illetve a nem hétköznapi ruhakölteményeiről. 

A Fashion East hívta meg egy őszi csoportos bemutatóra 2005-ben, s a felkészüléshez Pugh-nak 4 hete volt. Stúdió, pénz, és segítség nélül állt neki az új ruháknak. Persze hatalmas siker lett ebből is, a srác nem ismer lehetetlent. 
Az első szóló bemutatóra a 2006-os London Fashion Weeken került sor.

A 2007-es tavaszi/őszi kollekciót mutatta be a tervező, s ezt követően már a Vogue is felkapta a fejét a fiatal tehetségre.
source
Visszatért a baletthez.


Gareth Pugh visszatért a baletthez 2012




Felirat hozzáadása
Gareth Pugh S/S 2014
source






S/S 2015
source

A/W 2015

GARETH PUGH: READY-TO-WEAR S/S 2016


No comments:

Post a Comment